Presentation

Liten presentation av de Uppfödare som startade upp UBiS
Kennel Enterprise Christer NordstedtJag köpte min första Belgare, Snoop Dogg, tillsammans med Tommy Körsren redan 1985 och blev snabbt Belgarberoende.1986 köptes tik nummer 2 in, Heartfire Theina-Arleen, och i slutet av 1987 var det dags för tik nr 3, Fannybloke Angie-Natacha, att komma hem.

Juldagen 1988 föddes den första kullen och redan på påskdagen föddes kull nr 2. Totalt blev det 22 valpar.

Fram till idag har jag haft 15 kullar med kennelnamnet Enterprise men är i dagsläget, pga. platsbrist, lite vilande med aveln.

I dag har jag 2 hundar hemma: Julius och Berry, bägge födda 2001 

Kennel Flisdaelens
Kennel Orespray´s Har varit aktiv inom belgisk vallhund sen 1980. Första kullen, terv, under eget kennelnamn 1995.Största intresset inom hunderiet är avel – är stamtavle fanatiker och kan rabbla stamtavlor i sömnen….Har genom åren försökt lära mig så mkt som möjligt om linjer och individer i rasen, vilket jag anser vara viktigt att kunna som uppfödare.

Jag tränar mkt hund, är utbildad SBK instruktör, har haft hund i hemvärnet och gillar att pröva på nya aktiviteter med hundarna.

Har dock aldrig varit intresserad av att tävla, det överlåter jag till valpköparna.

Jag har under alla år haft mkt kontakt med uppfödare i främst Belgien och Frankrike och tycker det är lika roligt varje gång när ngn av “de gamla” vill dela med sig av erfarenheter och upplysningar om rasen.

Kennel Vajert Både jag och min man är uppvuxna med hund och i min släkt har det alltid funnits hund av olika raser – främst brukshundar.Ett år efter vår Irländska Varghund började vi sökandet efter en ny hund, och valet föll på den strävhåriga varianten av Belgisk Vallhund. Vår första Laekenois kom från Norge 1993. Hon fick namnet Paradis Lady “Effi” och är stamtiken till vår uppfödning.Tränar och tävlar aktivt i lydnad och spår, har också tränat bevakning, svensk skydd och sök. Är instruktör och hållit kurser i snart 15 år.

Etologi, mentalitet, avel och dressyrlära är stora intresseområden för mig och jag förkovrar mig i ämnena så ofta jag kan.

Vi har hittills fött upp 8 Laekenois kullar och en Carinterrier kull. Vi har många och goda kontakter med Laekenois uppfödare världen över vilket ger oss förmånen att få ta del av andra uppfödares erfarenheter – något man aldrig kan få för lite av.

Leave a Reply